Wiele osób nawet o tym nie wie, ale można zrobić i racuchy, tylko i wyłącznie po wegańsku z dodatkami dyni i jabłek. Jednak nie wiesz jak masz się do tego przygotować? Przeczytaj, dalej wszystko jest, opisane krok po kroku co trzeba wykonać i w jakiej to kolejności.

Składniki.

Mąka owsiana – 100 g.

Mąka migdałowa – 25 g.

Mleczko kokosowe – 100 g.

Mąka kukurydziana – 1 łyżka.

Drożdże świeże – 10 g.

Mleko roślinne – 50 ml.

Puree z dyni – 200 g.

Cynamon – 1 łyżeczki.

Imbir – 0,5 łyżeczki.

Syrop klonowy – 150 ml.

Cukier z wanilią – 2 łyżeczki.

Sól – 1 szczypta.

Olej roślinny – 4 łyżki.

Orzechy pekan – 3 łyżki.

Skórka cytrynowa – ok. 1 łyżeczka.

Jabłko – najlepiej 2 sztuki.

Przygotowanie racuchów krok po kroku.

Dobrze mamy składniki teraz przejdźmy do przygotowania ów Wegańskiego racucha.

1 Krok.

Do przygotowanej już ów wcześniej miski. Dodaj drożdże, 2 łyżki sosu klonowego, kopiastą łyżkę mąki owsianej a też i 50 ml letniej mleka migdałowego. Zamieszaj to wszystko razem następnie przykryj miskę ścierką i odstaw w ciepłe to miejsce w domu na 10 minut, aby takowe drożdże mogły wyrosnąć.

2 Krok.

Kiedy już wyrosną, drożdże musimy, dodać 75 g śmietanki kokosowej 200 g purée z dyni mąkę migdałową cynamon imbir cukier waniliny kolejne 50 ml syropu klonowego, szczyptę soli przygotowanej wcześniej skórkę z cytryny i dodać całą resztę mąki owsianej. Zamieszaj to wszystko, aby składniki mogły się połączyć.

3 Krok.

Jabłka musimy umyć, wysuszyć, a następnie obrać. Wówczas pokrój całe jabłka na kostkę i dodaj do całego ciasta. Wymieszaj je tak, aby ciasto dobrze połączyło się z jabłkami.

4 Krok.

Patelnie musimy rozgrzać, a zarazem i cienko posmarować olejem. Nakładaj za pomocą łyżki małe porcje ciasta, lekko wyrównaj z wierzchu. Smażyć musisz około 4 do 5 minut, aż ciasta brzegi się zarumienią.

5 Krok.

Plecki musimy obrócić na drugą stronę i smażyć o wiele krócej, ponieważ od 1 do 2 minut. Gotowe placki zdejmij z patelni.

Wegańskie naleśniki bez dodatku jajek